Harjoittelemalla viestinnän moniosaajaksi

Viestintätoimiston arki on aktiivista ja yllättävää. Sain oppia sen heti ensimmäisenä harjoittelupäivänäni OSG Viestinnässä: ehdin olla talossa pari minuuttia, kun minut jo tempaistiin mukaan mainoskampanjan suunnittelupalaveriin.

Palaverissa ei tarvinnut istua tuppisuuna, vaan sain heitellä heti ideoita muiden mukana. Sivustaseuraamisen sijaan opettelen siis markkinointiviestinnän käytäntöjä tekemisen kautta. Ja mikä parasta­ – töitä riittää niin paljon kuin haluan tehdä.

Kirjoitan täällä päivittäin erityyppisiä tekstejä vaihtelevista aiheista asiakasyritysten tarpeisiin. Kokemuksestani paikallislehden toimittajana on ollut apua, sillä työ on itsenäistä ja nopeatempoista. Yliopistotaustani auttaa minua ymmärtämään, miten voin vaikuttaa ihmisiin viestinnällä.

On ollut hienoa saada opastusta ja neuvoja viestinnän moniosaajilta, jotka uskaltavat haastaa itsensä työssään päivittäin. Harvassa työharjoittelupaikassa voisin hioa viestintätaitojani yhtä monipuolisesti kuin täällä OSG:llä.


Kirjoittaja opiskelee Turun yliopistossa mediatutkimusta ja on harjoittelijana OSG Viestinnässä maalis-toukokuun ajan.